De jury

  Stichting HeArtpool zoekt voor elke jury een nationale / internationale voorzitter. Deze benoemt zelf drie juryleden om genomineerden voor te dragen en de laureaat te kiezen.
  De winnaar van de voorafgaande prijs is tevens jurylid.

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
Klik voor een vergroting & meer foto's

2012 - Aukje Koks

De Wolvecampprijs 2012 is door de jury toegekend aan de Amsterdams/Berlijnse kunstenares Aukje Koks. Zij ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Anna Tilroe. Zij bleef met haar moderne stillevens en interieurbeelden haar twee concurrenten Arjan van Helmond en Peggy Franck voor. De jury onder voorzitterschap van Anna Tilroe had lang tijd nodig om tot een oordeel te komen. Het geplande moment van de prijsuitreiking moest zelfs met een half uur worden uitgesteld.

Aukje Koks (Gilze-Rijen, 1977) volgde haar opleiding aan de academie St. Joost in Breda (2002), studeerde daarna aan de Rijksakademie in Amsterdam (2007-2008) en nam deel aan een artist in residence in Wiels, het kunstencentrum in Brussel (2010-2011). In 2005 ontving ze voor haar werk de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst.

Aukje Koks combineert alledaagse objecten met klassieke motieven uit de beeldende kunst. Ogenschijnlijk onopvallende zaken krijgen binnen een kunsthistorische context betekenis, omdat er geappelleerd wordt aan ons collectieve visuele geheugen. Aukje Koks speelt op een aanstekelijke wijze met de tradities van de kunst en brengt deze nog een stap verder. Wat nemen we waar en wat denken we waar te nemen?