Jaarlijkse bijdrage

  De jaarlijkse bijdrage (schenking) bedraagt 550 euro per deelnemer (inclusief partner). Zowel voor particulieren als voor ondernemers is dit bedrag fiscaal aftrekbaar (HeArtpool is voor de fiscus een ANBI-instelling). Van het totale bedrag wordt ongeveer 1/9 deel besteed aan activiteiten voor de deelnemers en 8/9 deel aan openbare

  culturele activiteiten. De gemeente Hengelo ondersteunt de stichting met een jaarlijkse bijdrage.

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018

Organisatie Stichting HeArtpool

Eind 1996 leidde een particulier initiatief tot notariële oprichting van Stichting HeArtpool (Heart: een samentrekking van ‘Hengelo’ en ‘Art’) op 3 februari 1997. Het aantal deelnemers is gelimiteerd tot zevenenzestig.

Dit aantal is gelijk aan de leeftijd van de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale Cobra-groep in 1948.

Bestuur Stichting HeArtpool

Wil Kuipers, Voorzitter
Wanneer je HeArtpool steunt, help je veel kunstenaars voort. En je krijgt er veel voor terug: lezingen, uitstapjes, tentoonstellingen, gelijkgestemden, maar vooral een andere kijk op de wereld. Je relativeert de dingen.

Gerard Rensink, Penningmeester

Wyneke Pauw, Secretaris

Trees Poutsma, Lid

Brenda Lezwijn, Lid

Coen Wissink, Lid

Jeroen Brok, Lid

Het bestuur wordt voor diverse activiteiten ondersteund door een aantal commissies:

Programmacommissie

Deze groep bereidt de verschillende activiteiten voor de deelnemers voor, bijvoorbeeld de lezingen en de kunstreis. Trees Poutsma, Gerrie Wintermans, Rita Algra en Jan Jongerius.

Educatiecommissie

De educatiecommissie zoekt verbanden tussen relevante HeArtpoolactivitieten en het onderwijs en vraagt daarbij de medewerking van de scholen, bijvoorbeeld "Op de Brink-literair". Anneke Bollen en Ruben Sinkeldam. adviseur: Lowie Gilissen.

Werkgroep Beelden op de Brink

Deze groep bereidt de jaarlijkse expositie Beelden op de Brink en op de Oude Begraafplaats aan de Bornsestraat voor. Voorheen was dit Achter de Basiliek. Jeroen Brok, Gonda Steffens, Martin Oostenrijk, Ben Schildkamp

Websitegroep

Structuur, vormgeving en inhoud van de website zijn de hoofdtaken van deze groep.   Coen Wissink en Jeroen Brok

Deelnemerswerving

Deze commissie zet zich in voor de werving van nieuwe deelnemers tot een maximuim van 67. Jan Noltes, Friedus Jonkman.