De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018

Nieuws

Beelden op de Brink

woensdag 29 mei 2024

Op 26 mei is het sokkelproject Beelden op de Brink, naast de Basiliek en op de Oude Algemene Begraafplaats geopend. Er zijn tien deelnemende kunstenaars van jong en nog maar kort afgestudeerd tot wat ouder en meer ervaren.
Op de Begraafplaats heeft Luna Cordaro 9 glasobjecten in het gras geplaatst, op de Brink staan 6 beelden op sokkels van Jaap Kater, Riet Amsing, Huub Mikx, Guus Schildkamp, Eline Melissen en Jonathan Doorduin.
Naast de Basiliek staan 3 beelden van Johannes Zomervijver, Bert Nijenhuis en Bert Otter.

De beelden op de Begraafplaats en naast de Basiliek blijven een jaar staan, de beelden op de Brink staan er tot eind oktober om dan plaats te maken voor poëzie.

Genomineerden Wolvecampprijs 2024 bekend

maandag 08 april 2024

De nominatie voor de Wolvecampprijs 2024 is achter de rug. Genomineerd  door de jury zijn: 

- Kenneth Aidoo ( 1988)

- Tanja Ritterbex  (1985)

- Arturo Kameya  (1984)  

Bij elkaar vormen ze een breed palet van de hedendaagse schilderkunst anno 2024 , onderstrepen ze verschillende facetten van de schilder Theo Wolvecamp  en passen zij ieder individueel in de indrukwekkende lijst van hun voorgangers die de prijs hebben gewonnen. 

Juryvoorzitter Wolvecampprijs 2024 bekend

dinsdag 20 februari 2024

Hester Alberdingk Thijm, directeur van de AkzoNobel Art Foundation, is de voorzitter van de Wolvecampprijs 2024. Zij kiest drie andere juryleden. De winnaar van de vorige Wolvecampprijs, Nazif Lopulissa, maakt ook deel uit van de jury. De jury nomineert drie kunstenaars, deze worden rond mei bekend gemaakt.

 

Dit jaar geen HeArtfunder

woensdag 01 november 2023

De jury kon onder de afgestudeerde studenten van AKI/Artez afgelopen jaar helaas geen HeArtfunder kiezen. 
In samen-werking met AKI/Artez hebben we een zeer enthousiaste kunstenaar gevonden die gebruik kan maken van het atelier en ondersteuning krijgt van HeArtpool. Haar naam is Birgitta Sveinsdottir. Ze was aangenaam verrast en er zeer content mee.

Proefabonnement

donderdag 05 oktober 2023

Het is mogelijk een proefabonnement te nemen voor € 100.00. Voor dit bedrag kunt u een keuze maken uit het programma-aanbod van 4 lezingen. U mag per lezing deelnemen met 2 personen.
Wilt u graag inzage in het programma stuur een mail naar info@heartpool.nl