De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018

Nieuws

Op de Brink Literair

donderdag 16 november 2023

Voor de eerste editie van het HeArtpoolproject Op De Brink Literair zijn twaalf gedichten gekozen uit de in 2023 verschenen bundel Aanzoek tot Zwerfkei van Lowie Gilissen (1948). Hij was mede verantwoordelijk voor de invulling van een aantal exposites van het voormalige HeArtpoolproject Achter de Basiliek Literair.

Lees meer

Proefabonnement

donderdag 05 oktober 2023

Het is mogelijk een proefabonnement te nemen voor € 100.00. Voor dit bedrag kunt u een keuze maken uit het programma-aanbod van 4 lezingen. U mag per lezing deelnemen met 2 personen.
Wilt u graag inzage in het programma stuur een mail naar info@heartpool.nl 

 

Sokkels geplaatst op Brinkplein

donderdag 06 april 2023

Er zijn vijf sokkels geplaatst in de perken op het Brinkplein. Dit ter voorbereiding van het HeArtpool project Beelden op het Brinkplein. Dit is een voortzetting van Beelden achter de Basiliek aan de Wemenstraat. Wij hopen eind mei beelden te kunnen plaatsen op de sokkels. De opening staat gepland op 4 juni om 11.30 uur. Deze beelden staan er tot november om dan plaats te maken voor gedichten.
Na de opening op het Brinkplein wordt het kunstwerk op de Oude Begraafplaats aan de Bornsestraat geopend.

Tevens komen er drie sokkels in een perk tegen de muur van de tuin van Intenzo achter de Basiliek.
De beelden die hier worden geplaatst staan er dan minstens een jaar.

Drie beelden geplaatst rond Stadhuis

woensdag 01 maart 2023

Lees meer

Nazif Lopulissa winnaar Wolvecampprijs 2022!

vrijdag 25 november 2022

De jury van de Wolvecampprijs 2022 heeft Nazif Lopulissa uitgeroepen tot winnaar!
De kunstenaar kreeg na lovende woorden van juryvoorzitter Stijn Huijts over het belang van deze stimuleringsprijs de oorkonde die hoort bij de geldprijs van € 10.000,- uitgereikt.

Sophie van Binsbergen HeArtfunder 2022-2023

maandag 29 augustus 2022

De HeArtfund-commissie heeft uit de studenten die zijn afgestudeerd aan de academie Artez-AKI afdeling Fine Art dit jaar Sohie van Binsbergen gekozen voor het stimuleringsfonds HeArtfund. Deze beurs, die jaarlijks wordt toegekend, aan een examenkandidaat van AKI/Artez, heeft al veel jonge kunstenaars ondersteund bij hun eerste stap naar zelfstandig ondernemerschap als beeldend kunstenaar. De gekozen kunstenaar krijgt een jaar lang een atelier aangeboden en wordt financieel en moreel ondersteund. Het jaar wordt afgesloten met een solotentoonstelling en een publicatie van het werk.