Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

  • Gemeente Hengelo
  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
Klik voor een vergroting & meer foto's

Muur van veerkracht

Bekijk hier het interview met Kees Schafrat en Jan Noltes tussen de sokkels!

 

Korte poëtische teksten in het teken van Corona op lezenaars achter de Basiliek.

Sinds 2005 organiseert Stichting HeArtpool beeldende kunst en poëzie achter de Basiliek aan de Wemenstraat in Hengelo. Zomers dienen de 20 sokkels voor werk van beeldende kunstenaars en in de wintermaanden worden de sokkels voorzien van lezenaars met daarop poëzie. Deze winter poëzie van 19 Twentse schrijvers met Corona als thema.

In het voorjaar van 2020 kreeg het coronavirus zowat de hele wereld in zijn greep. Daardoor veranderde het dagelijkse leven van velen. Om mensen een hart onder de riem te steken kreeg Kees Schafrat, eigenaar en directeur van Boekhandel Broekhuis, een origineel idee. Hij wilde korte, poëtische teksten op een buitenmuur van zijn winkel in Enschede projecteren. Daartoe nodigde hij diverse mensen uit Twente en de rest van Nederland uit om bijdragen te leveren. Zo ontstond de ‘MUUR VAN VEERKRACHT’.

Na drie maanden stond de teller op honderd. Voor Schafrat een mooie aanleiding om al die honderd veerkrachtige teksten te bundelen in een boekje.

Lowie Gilissen was een van de mensen die werden uitgenodigd. Samen met Anneke Bollen van Stichting HeArtpool selecteerden zij 19 werken van Twentse schrijvers waaronder Herman Finkers, Paul Abels en burgemeester van Hengelo, Sander Schelberg voor op de sokkels achter de Basiliek. Wie nieuwsgierig is naar de overige 81 bijdragen kan terecht bij Boekhandel Broekhuis: het boekje ‘Muur van Veerkracht’ is nog verkrijgbaar. De 19 gedichten zijn nog te zien t/m 23 mei 2021.