• Administratie / Secretariaat:
    • Deldenerstraat 105
    • 7551 AD ┬áHengelo
    •  
    • E info@heartpool.nl
    • IBAN NL38RABO0397520018

Achter de Basiliek '75 jaar Vrijheid' 14-6 t/m 31-03 2021

donderdag 11 juni 2020

Thema van het Sokkelproject Achter de Basiliek Beelden 2020:

 “ 75 jaar vrijheid”

Voor de zestiende editie van haar Sokkelproject “Achter de Basiliek Beelden” heeft het bestuur van de Stichting HeArtpool de herdenking van vijfenzeventig jaar Vrijheid als uitgangspunt gekozen.

9 vrouwelijke kunstenaars uit Hengelo en omgeving zijn uitgenodigd om zich te laten inspireren door het thema en daar een eigen ruimtelijke uitdrukking aan te geven. Dat betekent dat hier 9 nieuwe kunstwerken zijn gemaakt waar heel persoonlijke verhalen aan vast zitten. Heel mooi is te zien dat dit geleid heeft tot een grote verscheidenheid in vorm, kleur, materiaal gebruik maar vooral ook in intense beleving en uitstraling. 

Vanaf de pastorie gerekend doen de volgende kunstenaars mee:

Esther de Vries:  Pappie, kijk, het is een vogel.                                                                                                 In nagedachtenis aan mijn vader, politiek gevangene van ’42 tot ’45.

Willemien Nijman:  Free your mind.

Jose Anna Maria Verstappen: Home unlocked.

Luz Jeminez: Vrijheidsmunt.

Judith Schepers: The Doves Are Not What They Seem

Heleen van der Veen: Zonder titel.

Hettie Franken: Zonder titel.

Renata de Frankrijker: 7.

Martha Lucia Inagan: Liefde maakt vrij.

Deze expositie vormt samen met het kunstwerk op de Algemene Oude Begraafplaats aan de Bornse straat het project Achter de Basiliek 2020.

Thea Zweerink heeft daar het thema 75 jaar vrijheid uitgewerkt door 6 portretten te schilderen op tule in een stalen frame van 6 moedige vrouwen: Annie Averink, Rosa Parks, Leen Reef, Gabrielle Petit, Malala Yousafzai en Fre Cohen.

 

Terug naar het overzicht