• Administratie / Secretariaat:
    • Deldenerstraat 105
    • 7551 AD ┬áHengelo
    •  
    • E info@heartpool.nl
    • IBAN NL38RABO0397520018

HeArtfunder 2020-2021 bekend!

maandag 16 november 2020

Thijs Segers ontvangt stimuleringsfonds HeArtfund.

De dit jaar afgestudeerde beeldend kunstenaar van de schilderafdeling aan de Aki/ArtEZ, Thijs Segers heeft het stimuleringsfonds HeArtfund van Stichting HeArtpool toegekend gekregen. De beurs die jaarlijks wordt toegekend is dertien jaar geleden in het leven geroepen en heeft al veel jonge kunstenaars ondersteund bij hun eerste stap naar zelfstandig ondernemerschap als beeldend kunstenaar.
Met een startkapitaal en een maandelijkse financiële bijdrage uit het HeArtfund wordt de door HeArtpool geselecteerde beeldend kunstenaar in het eerste jaar op weg geholpen naar een zelfstandig bestaan als professioneel beeldend kunstenaar. Naast deze ondersteuning krijgt de kunstenaar een atelier aangeboden in het voormalige pand van het Techniekmuseum Heim aan de Bornsestraat. Het jaar wordt afgesloten met een solotentoonstelling in Hengelo en een publicatie van het werk.

De commissie die namens HeArtpool de kunstenaar kiest bestaat uit Jet van der Sluis, kunsthistorica en publicist voor o.a. Het Museum Tijdschrift, beeldend kunstenaar Remco Dikken, hij was in 2007 de eerste die van de beurs gebruik heeft gemaakt en Jan Noltes, voorzitter van Stichting HeArtpool. Werk van en meer informatie over Segers is te zien op  https://thijssegers.com

Lees hier het interview met Remco Dikken»

Terug naar het overzicht