De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018

Nieuws

Interview Ingrid Bosman met Thijs Segers

woensdag 17 februari 2021

Ingrid Bosman heeft een bezoek gebracht aan de HeArtfunder Thijs Segers.

Lees het interview dat zij met Thijs had.

 

 

 

Achter de Basiliek/150 jaar Stork

vrijdag 15 juni 2018

150 jaar Stork, Beelden 'Achter de Basiliek'.

Dit jaar wordt in Hengelo gevierd dat de Stork fabrieken 150 jaar bestaan. Ook de Stichtting HeArtpool wil daar op deze mooie plek een bijdrage aan leveren. De Stichting HeArtpool heeft 3 kunstenaars uitgenodigd om ieder op zijn eigen manier daar uitdrukking aan te

geven. Waarbij de kunstenaars over meerdere sokkels kunnen beschikken. De kunstenaars zijn Huub Mikx, Ben Schildkamp en

Martin Oostenrijk.

 

Huub Mikx heeft zich laten inspireren door het oude logo van Stork : de ooievaar in een cirkel. Met de cirkel als basis heeB hij een groot en driedimensionaal werk gemaakt van massief staal.

 

Ben Schildkamp heeft verdwenen Stork gebouwen langs de Industriestraat bestudeerd en in corten staal delen daarvan vorm gegeven in zijn eigen karakteristieke stijl.

 

Martin Oostenrijk is gefascineerd door de werking van dieselmotoren van Stork. Hij heeft in hout en metaal een eigen weergave gemaakt van een deel van de “zuigers” van een Stork motor.

 

Lees meer

Maarten van Aken in Tubantia

woensdag 06 december 2017

Van 24 juli t/m 19 augustus 2017 elke dag een prent van HeArtfunder Maarten van Aken op de plek van Theo Hakkert in Tubantia.

Maarten werkt in deze periode in de HeArtGallery in de Drienerstraat. Bezoekers zijn welkom.

Lees meer