De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD  Hengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018

Nieuws

Juryvoorzitter Wolvecampprijs 2022 bekend

donderdag 02 juni 2022

Stijn Huijts, directeur Bonnefantenmuseum in Maastricht, is de juryvoorzitter van de Wolvecampprijs 2022!
De opening van de tentoonstelling staat voorlopig gepland op 12 november en de prijsuitreiking vindt op zaterdag 19 november plaats. Locatie zal later bekend worden gemaakt.

Beeld op de Oude Begraafplaats

donderdag 02 juni 2022

Tijdens het voorjaarsconcert op 22 mei op de Oude Begraafplaats aan de Bornsestraat is het kunstwerk van Huub Mikx geopend. Een prachtig werk met als thema: Vrijheid in Verbondenheid. Het is een DNA structuur en wel de dubbele helix Dit is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen HeArtpool en VGO. (Vereniging Gezamenlijk Onderhoud)

Voltooiing Poëtisch eerbetoon aan Maaike Kuiper

donderdag 03 februari 2022

In november 2021 zijn alle vierentwintig tot nu toe verschenen herinneringsgedichtjes in het kader van het HeArtpool sokkelproject ‘Achter de Basiliek – literair’ op de sokkels achter de Hengelose Lambertusbasiliek gezet.  Deze buitenexpositie krijgt op zondag 6 februari a.s. om 11 uur een uitbreiding met de onthulling van het 25ste herinneringsgedicht van Paul en Ina. De bekende publicist Marinus van den Berg neemt dan het openingswoord voor zijn rekening. Bij de onthulling zal ook muziek klinken van de Concord Pipe Band, de doedelzakband waar Maaike indertijd deel van uitmaakte.

Expositie "Onder de Aandacht"

maandag 13 september 2021

Kunst Non Stop organiseerd in samenwerking met HeArtpool een expositie in het voormalige V&D pand aan de Markt in Hengelo. Circa 90 Hengelose professionele kunstenaars presenteren hier hun werk van 16 september t/m 3 oktober.

Roman Knol HeArtfunder 2021-2022

maandag 13 september 2021

De HeArtfund commissie heeft de preview van de eindexamenkandidaten van de Aki Final bezocht. In de categorie Fine Art Painting, waar wij onze kandidaat uit moeten selecteren, waren 7 schilders te beoordelen. De werken waren zeer divers, maar onafhankelijk van elkaar kwamen de commissieleden unaniem tot dezelfde keuze. Niet eerder waren we zo resoluut en overtuigend in ons besluit.
De keuze is gevallen op Roman Knol. Anders dan de naam doet vermoeden is Roman Duitser en komen zijn voorouders oorspronkelijk uit Siberië.

Werk van Roman is te vinden op
https://www.akifinals.nl/roman_knol/

100 ste bezoeker expositie

vrijdag 20 augustus 2021

Op de tweede openingsdag van de expositie "Rondom Thijs Segers" mochten wij al de honderdste bezoeker begroeten. Zij mocht een grafiek uitzoeken uit de HeArtpool collectie. Deze oud-Hengelose uit Zuilen, op familiebezoek even naar Hengelo, koos voor de Torenprent van Diana Huijts.

Achter de Basiliek "Post Corona" Oude Begraafplaats

woensdag 07 juli 2021

Zondag 4 juli is in Hengelo de dubbel-tentoonstelling "Post-Corona" geopend. 12 Professionele Hengelose kunstenaars zijn door Heartpool gevraagd hun visie op het afgelopen coronajaar te geven. Negen beelden staan op de sokkels aan de Wemenstraat, achter de Basiliek. Drie op de verstilde Oude Begraafplaats aan de Bornsestraat. Het resultaat is een afwisselende tentoonstelling waarin onder meer de strijd tegen de corona, het opruimen, het verdriet en het verlangen naar vrijheid zijn uitgebeeld. 

Op de Oude Begraafplaats staan drie beelden waarin een of meer vogels verwerkt zijn als symbool van de vrijheid.  Op bijgaande foto gemaakt op de Oude Begraafplaats staat links "Time to Fly" met drie origami vogels van Martha Inagán. De vliegreis naar haar geboorteland Colombia ging door de corona niet door, het werd een reis naar binnen, om te dromen en kwetsbaar te zijn. In het midden staat het beeld "Na aan het hart" van Saskia van Aubel met vier figuren die blij zijn elkaars hand weer te kunnen vasthouden, terwijl de traanvormen in het cortenstaal het verdriet van het Coronajaar uitbeelden. Helemaal rechts is het beeld "Loslaten" van Hiske Loomans-de Sonnaville te zien waarin ze uitbeeldt dat opruimen en loslaten dicht bij elkaar liggen en dat in de ruimte en stilte die dan ontstaan zich nieuwe kansen zich aandienen.

 

Interview Ingrid Bosman met Thijs Segers

woensdag 17 februari 2021

Ingrid Bosman heeft een bezoek gebracht aan de HeArtfunder Thijs Segers.

Lees het interview dat zij met Thijs had.