De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018

Nieuws

Drie beelden geplaatst rond Stadhuis

woensdag 01 maart 2023

Lees meer

Achter de Basiliek wordt verplaatst

vrijdag 03 februari 2023

Het project "Achter de Basiliek" wordt in verband met de herinrichting van het Wetplein en de sloop van de Lambertuspassage verplaatst naar een prominente plek op het Brinkplein aan de Markt. Helaas is daar minder ruimte om veel sokkels te plaatsen. De werkgroep is momenteel bezig uit te zoeken hoe kunst en literatuur het best tot zijn recht kan komen op de nieuwe locatie. Het project is inmiddels omgedoopt tot "Beelden op de Brink" en "Op de Brink Literair"!

Nazif Lopulissa winnaar Wolvecampprijs 2022!

vrijdag 25 november 2022

De jury van de Wolvecampprijs 2022 heeft Nazif Lopulissa uitgeroepen tot winnaar!
De kunstenaar kreeg na lovende woorden van juryvoorzitter Stijn Huijts over het belang van deze stimuleringsprijs de oorkonde die hoort bij de geldprijs van € 10.000,- uitgereikt.

Sophie van Binsbergen HeArtfunder 2022-2023

maandag 29 augustus 2022

De HeArtfund-commissie heeft uit de studenten die zijn afgestudeerd aan de academie Artez-AKI afdeling Fine Art dit jaar Sohie van Binsbergen gekozen voor het stimuleringsfonds HeArtfund. Deze beurs, die jaarlijks wordt toegekend, aan een examenkandidaat van AKI/Artez, heeft al veel jonge kunstenaars ondersteund bij hun eerste stap naar zelfstandig ondernemerschap als beeldend kunstenaar. De gekozen kunstenaar krijgt een jaar lang een atelier aangeboden en wordt financieel en moreel ondersteund. Het jaar wordt afgesloten met een solotentoonstelling en een publicatie van het werk.

Beeld op de Oude Begraafplaats

donderdag 02 juni 2022

Tijdens het voorjaarsconcert op 22 mei op de Oude Begraafplaats aan de Bornsestraat is het kunstwerk van Huub Mikx geopend. Een prachtig werk met als thema: Vrijheid in Verbondenheid. Het is een DNA structuur en wel de dubbele helix Dit is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen HeArtpool en VGO. (Vereniging Gezamenlijk Onderhoud)