De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018

Nieuwe start 2

Het HeArtpool sokkelproject wordt voortgezet op een nieuwe plaats. Drie beelden in het perk naast de Basiliek en vijf beelden op de Brink bij het Marktplein. De drie beelden staan minimaal een jaar, de vijf beelden worden afgewisseld in de winter door poëzie. Daarnaast exposeert een kunstenaar zijn/haar werk op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Bornsestraat.

Vanaf juli 2023 te zien:

 1. Johannes Zomervijver,  'Eco city Serenade’ (2023)  

  In mijn puberteit werd ik gegrepen door de werken van de gebroeders Das (technische illustratoren, bouwkundig ontwerpers, auteurs en futurologen), door de toekomst die zij voor ons schetsten. Nog steeds ben ik verbaasd dat wij zo tergend langzaam onze wereld aanpassen aan wat zij toen al wisten.Later leerde ik werk van Ton Lemaire (cultureel antropoloog en cultuurfilosoof) kennen. Ook hij werd een inspiratiebron voor mij.

  Iedereen weet hoe het paradijs eruitziet; veel groen, veel dieren. Het paradijs is voor mensen het hoogst haalbare: rust, vrede, liefde voor elkaar en de natuur. Pure idylle. Vreemd genoeg creëren we dit paradijs niet, we bouwen grote betonnen dozen, onaangenaam en zonder fantasie of natuur, er moeten voornamelijk veel mensen op de vierkante meter. De natuur is verworden tot een plantsoentje en allang niet meer overal om ons heen. Op mijn eigen manier (niet gehinderd door enige kennis) probeer ik af en toe een alternatieve weg te vinden. Kunnen we vriendelijker, aangenamer en in een meer fantastische omgeving leven, in harmonie met de natuur?

  Karton, Acrylic-One, Hout en ijzer

  www.zomervijver.com


   

 2. Bert Nijenhuis

   
 3. Bert Otter,  “Heilig Hart ??”
  Het verwijst naar het misbruik, ook in nonnenkloosters, van kinderen.
  Kinderen verwachten een liefdevolle opvang in de sfeer van de Heilig Hart beweging, maar krijgen, zoals b.v. in Almelo bij de Goede Herder, een totaal andere behandeling, met alle ellende van dien.
  Het beeld is één van een serie, die ik over dit onderwerp gemaakt heb, maar die gingen dan meer over het misbruik door de “heren”.