De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018

100 Jaar de Stijl

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de internationale, maar vooral Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht. De kunstenaars en architecten streefden naar een totale vernieuwing van de kunst, passend bij de veranderingen in de maatschappij.

HeArtpool heeft 11 kunstenaars en grafische ontwerpers uitgenodigd om, net zoals De Stijl toen, te reageren op de veranderingen in de maatschappij van nu. Dit heeft geresulteerd in 1 ruimtelijk werk, dat op de Algemene Oude begraafplaats aan de Bornsestraat wordt getoond, met medewerking van de VGO. Daarnaast 10 foto’s van 100x 100 die op de sokkels aan de Wemenstraat staan èn een kleine overzichtstentoonstelling in de educatieve ruimte van de HeArtgallery.

Locatie: Algemene Oude begraafplaats Bornsestraat.
Ruimtelijk kunstwerk “Eenvoud” van Timo Rodel (Hengelo).

Locatie: Wemenstraat
10 foto’s 100x 100 van Frans Kwakkenbos (Deventer),Gijs Dragt( Zwolle), Johan van der Veen (Hengelo), Jord Schoppink (Hengelo), Jozef de Bot (Hengelo), Lenneke Saraber (Zwolle), Louis Reith (Amsterdam), Merit de Jong (Hengelo), Rineke Engwerda (Hengelo) en Tom ten Voorde (Hengelo).

De opening zal worden verricht door Judith Kamee, de directeur van het Mondriaan Museum in Winterswijk, Villa Mondriaan. Het museum is dit jaar zeer actief bezig met 100 jaar De Stijl en wij zijn zeer verheugd dat Judith haar medewerking heeft toegezegd om deze tentoonstelling te openen.