De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018

Naast de Basiliek

Het sokkelproject 'Naast de Basiliek' vindt jaarlijks plaats in de perken naast de Lambertus-Basiliek in het centrum van Hengelo. Tot 2022 stonden in de heggen aan de Wemenstraat en Wetstraat 15 sokkels voor beelden en afwisselend literair.
Literair is nu verplaatst naar Op de Brink. 
De mooie nieuwe groene openbare ruimte aan de Wemenstraat en de Wetstraat en de doorgang naar de Enschedesestraat lenen zich hier uitstekend voor de beelden. Hier staan drie beelden op een sokkel.
Sinds de renovatie van het marktplein in 2023 is er ook een sokkelproject 'Op de Brink'.
Hier staan vijf sokkels in de perken op het Brinkplein. De eerste expositie startte in juni.
Dagelijks komen honderden mensen langs deze plek, waardoor de objecten niet te klagen hebben over gebrek aan belangstelling.

Curatoren

Ten behoeve van de inhoudelijke kwaliteit van de sokkelprojecten wordt door het bestuur van de stichting HeArtpool gewerkt met aangezochte externe curatoren, bij voorkeur dichters en beeldend kunstenaars. Zij werken mee aan het werven van de kunstenaars die hun werk op de sokkels tentoon kunnen stellen. Een concrete tentoonstelling kan rondom een gekozen thema georganiseerd worden. Bij 'literair' is dat meestal wel het geval, bij 'beeldend werk' is dat zeker niet altijd het geval.