HeArtfund helpt echt!

  De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
Klik voor een vergroting & meer foto's

HeArtfunder 2011-2012

Vincent Vreeke

Bij het schilderen en tekenen wordt Vincent Vreeke geïnspireerd door ritmes, zoals je die kunt vinden in de muziek of de natuur. In zijn schilderijen zie je deze interesses terug. In wat vroegere werken refereert hij letterlijk naar de muzikant als pianist of bassist. Hij bespeelt het kleurenpalet met een sterk gevoel voor kleurharmonie en een expressief ritmische dynamiek. (Na de havo wilde hij aanvankelijk doorgaan in de muziek. Hij speelt al vanaf zijn negende basgitaar en wilde de opleiding jazz/lichte muziek doen aan het conservatorium. Toen hij daarvoor werd afgewezen, realiseerde hij zich dat zijn liefde voor muziek niet sterk genoeg was om er zijn leven aan te wijden (al zal hij altijd blijven musiceren). Hierna oriënteerde hij zich op een aantal vooropleidingen van kunstacademies als ArtEZ en de HKU.) In het afgelopen jaar heeft hij,mede door ondersteuning van het HeArtfund, zich intensief beziggehouden met allerlei picturale en tekenachtige experimenten binnen het schilderij. Hij heeft gezocht naar relaties tussen lijn en vlak, tussen figuratie en abstractie, tussen tekening en kleurkeuzes, tussen verf en voorstelling, tussen ruimtes en vlakken. Experimenteren impliceert ook om dit vanuit een bepaalde houding te doen. Vincent Vreeke heeft zichzelf als doel gesteld dit jaar te gebruiken om op een zoekende wijze studies te doen naar (rest)ruimte, kleurharmonieën en narratief binnen het schilderij. Die zoekende houding getuigt van een kwetsbare opstelling en een vertrouwen in intuïtie. Dit vraagt om moed; zijn schilderijen getuigen hiervan.

 

Biografie

1987: Hilversum, Nederland

Opleiding

2012: Fine Art | Sint Lukas

2010: Fine Arts Brussel

2006 - 2011: Gewerkt bij beeldend kunstenaar David Bade. AKI/ArtEZ Enschede Nederland

Publicaties

2012: Publicatie HeArtfund uitgegeven bij tentoonstelling

2011: Kunst in der Region 11 | DA, Kunsthaus

2011: Gravenhorst Oogst 2011 | Bart Kunst in huis

 

Website

www.vincentvreeke.nl