HeArtfund helpt echt!

  De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
Klik voor een vergroting & meer foto's

HeArtfunder 2013-2014

Sam Samiee

De selectiecommissie 2013, bestaande uit Jet van der Sluis, Henk Lassche en Jan Noltes hebben dit jaar Sam Samiee gekozen voor het HeArtfund van de stichting HeArtpool. Sam Samiee werd geboren in Iran. Zijn belangstelling voor de traditionele Europese kunst bracht hem hier. Toch speelt het bergachtige Teheran een constante rol. Wat verbindt ons en hoe kunnen we dat in de kunst vertalen? Zijn werk heeft in korte tijd grote belangstelling gewekt. Sam Samiee overtuigt met sfeervol geëngageerde meesterwerken, waarin hij westerse schilderkunst in verband brengt met zijn Heimatland Iran.

 

Biografie

1988: Geboren in Teheran (IR) Woont en werkt in Enschede.

Opleiding

2013: AKI, Enschede

Prijzen

2013: HeArtFund

2013: Selectie Staatsportret Koning Willem Alexander

2014: Buning Brongers prijs 2014

2016: Nominatie Koninklijke prijs voor de Vrije Schilderkunst

 

Statieportret

Kunstenaar Sam Salehi Samiee uit Enschede is door het Mondriaanfonds uitgenodigd om een schetsontwerp te maken voor het staatsieportret van koning Willem Alexander. Samiee is één van de twaalf kunstenaars die een dergelijke uitnodiging hebben gekregen. Zij krijgen tot eind dit jaar de tijd om een schets te maken van hun idee over hoe het staatsieportret van de koning er uit moet zien. Het Mondriaanfonds heeft een comité van experts samengesteld. Dat comité heeft drie van de twaalf kunstenaars uitgekozen die de uiteindelijke portretten mogen maken. De in Iran geboren Samiee is met zijn 25 jaar de jongste geselecteerde. Hij is ontdekt door één van de vier scouts van het Mondriaanfonds, die ieder tien kandidaten mochten voordragen. De drie portretten moeten herkenbaar, monumentaal, representatief en tegelijk verrassend worden. Sam Samiee is helaas niet geselecteerd. De jury heeft gekozen voor Iris van Dongen, Rineke Dijkstra en Femmy Otten.

 

Website

www.samsamiee.com