HeArtfund helpt echt!

  De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
Klik voor een vergroting & meer foto's

Heartfunder 2021-2022

De HeArtfund commissie heeft de preview van de eindexamenkandidaten van de Aki Final bezocht. In de categorie Fine Art Painting, waar wij onze kandidaat uit moeten selecteren, waren 7 schil-ders te beoordelen. De werken waren zeer divers, maar onafhankelijk van elkaar kwamen de com-missieleden unaniem tot dezelfde keuze. Niet eer-der waren we zo resoluut en overtuigend in ons besluit.
De keuze is gevallen op Roman Knol. Roman woont in Nordhorn en is 27 jaar. Hij wil zich volledig toeleggen op de schilderkunst. In tegenstelling tot een aantal andere kandidaten, die ook installaties maken of met keramiek wer-ken, is Roman Knol een schilder puur sang. Doorwrochte schilderijen op verschillende formaten, maar met veel transparantie in verfgebruik. Wij denken dat we met de keuze voor Roman een schilder hebben gekozen die veel potentie in zich heeft. Zijn onderzoekende manier van werken belooft een mooie ontwikkeling en zo is hoe de commissie naar kandidaten kijkt en haar keuze maakt.


Werk van Roman is te vinden op
https://www.akifinals.nl/roman_knol/