HeArtfund helpt echt!

  De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
Klik voor een vergroting & meer foto's

HeArtfunder 2007-2008

Remco Dikken

Remco Dikken heeft in 2007 is als eerste schilder gekozen voor de schildersbeurs HeArtfund. In juni 2008 opende de kunstzaal AkkuH, Aktuele kunst Hengelo, de deuren voor zijn solotentoonstelling.

 


Zoektocht naar een beeld

Remco Dikken: “. Vormen herhalen om het eigen te maken. Reactie van het materiaal. En wanneer is het dan af? Het niet dicht willen schilderen. Troebelheid, daar draait het om. Dat je door kan blijven kijken en nieuwe dingen ontdekt. Het gaat om het schilderen, het kijken en het ontdekken. En dan komt het gevoel dat het je pakt, soms niet gelijk maar na dagen kijken zonder het aangeraakt te hebben. Het speelse van een tekening op willen zoeken met verf. Daar zit ik met mijn neus bovenop. Zo zie ik hoe de verf over het doek beweegt en in elkaar vloeit. Dat stuur ik in mijn richting.”

 

Over het werk

De schilderijen en tekeningen van Remco Dikken laten een voorkeur voor het alledaagse zien, voor onderwerpen uit zijn directe omgeving. Verstilde taferelen van alledaagse voorwerpen en situaties in zorgvuldig opgebouwde composities. De groepen kleine tekeningen verhouden zich tot elkaar als onderdelen van een beweging of verhaal, waaraan de kijker zelf invulling kan geven. De kunstenaar lijkt beelden ver weg en dichtbij af te wisselen. In de tekeningen is het vooral het handschrift van de lijnvoering dat het beeld bepaalt, in de schilderijen en aquarellen zijn het de, soms met een sterke contour omkaderde, kleurvlakken en de vrij eenduidige vormen. De kunstenaar weet in zijn werk duidelijke sfeerbeelden op te roepen.
Uit: AanZet

 

Biografie

1981: Hengelo ov. Woont in Borne, werkt in Hengelo

Opleiding

2006 - 2007: AKI, Enschede

2002 - 2006: Constantijn Huygens academie voor beeldende kunst en vormgeving, Kampen

Prijzen

2007: HeArtfund

2007/2008: Selectie AanZet

Publicatie

2008: Publicatie HeArtfund uitgegeven bij tentoonstelling

 

Website

www.remcodikken.com