HeArtfund helpt echt!

  De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
  Klik voor een vergroting & meer foto's

HeArtfunder 2014-2015

Jan Bilitewski

De eerste week van juli was de eindpresentatie van de aki studenten. Het moment voor de commissie (Jet v/d Sluis, Sam Samiee en Jan Noltes) om de Heartfund kunstenaar 2014-2015 te kiezen. Onafhankelijk van elkaar en unaniem viel de keuze op Jan Bilitewski. Een jonge, talentvolle enthousiaste en ambitieuze schilder. Opgegroeid in Essen (D) volgde Bilitewski de AKI. Tussentijds maakte hij een uitstapje van een half jaar naar de Hochschule für Grafik und Buchkunst / Academy of Visual Arts (HGB) in Leipzig om in een meer schoolse discipline te werken aan zijn schildertechnieken. De commissie is van mening dat deze schilder, gezien zijn getoonde werk, niet alleen als meest talentvolle van de schilderlichting van dit jaar moet worden gezien, maar ook al veelbelovende stappen in zijn ontwikkeling heeft gemaakt. Jan Bilitewski is vereerd met de keuze voor hem en wil het liefst het komende jaar in Hengelo aan de slag.

 

Atelier voor Jan Bilitewski

Met het sluiten van AkkuH is ook het gebruik van het gastatelier verloren gegaan. Het heeft even geduurd voor we een alternatief hadden gevonden. Via Welbions hebben wij een woonhuis met atelierruimte ter beschikbaar gekregen. De kosten van gas, water en licht zijn voor rekening van de stichting HeArtpool. Het betreft een tijdelijke oplossing aangezien beide ruimtes (Schubertstraat 3-1 woonhuis en 7 winkelruimte) op de nominatie staan om volgend jaar zomer gesloopt te worden. Jan Bilitewski is bijzonder ingenomen met de plek en hij wil zo snel mogelijk aan de slag. De verhuizing gaat volgende week plaatsvinden. We plannen voorjaar 2015 een bezoek aan het atelier.

 

Website

www.jan-bilitewski.de