HeArtfund helpt echt!

  De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
  Klik voor een vergroting & meer foto's

HeArtfunder 2015-2016

Helena Hoogenraad

Mijn werk is in de oorsprong geïnspireerd op eigen familie geschiedenis en persoonlijke foto’s. Ik vertaal mijn familiefoto’s naar schilderijen, tekeningen en grafiek werk. Er is altijd een wisselend gevecht tussen me aan de ene kant aan de beeldelementen van de foto te willen houden en aan de andere kant het verlangen om vrij te schilderen. Door het deconstrueren van de foto wordt het een autonoom beeld, dat het persoonlijke ontstijgt. Met contrasterende kleuren schep ik in de verf een nieuwe wereld waarin mensen bestaan als een herinnering, gekristalliseerd in het beeld.


De keuze

Zowel de tentoonstelling in het schooltje in Twekkelo als de eindexamententoonstelling van de schilderafdeling van de AKI is bezocht door de selectiecommissie (Jet van der Sluis, Remco Dikken en Jan Noltes) om een nieuwe HeArtfund kunstenaar te selecteren. Ondanks het grote aanbod van 17 schilders was de keuze moeilijk en bleven bij de eerste visitatie slechts 2 kunstenaars over. Na het bekijken van de websites en een week later de presentatie bij de AKI zelf, waar meer werk te beoordelen was, viel de keuze unaniem op Helena Hoogenraad. De in Maastricht geboren kunstenares is bijzonder verguld met de toekenning.

 

Atelier

Helene Hoogenraad gaat aan de slag in het voormalige pand van het Techniekmuseum Heim aan de Bornsestraat. HeArtfund kunstenaar Maarten van Aken heeft daar ook zijn intrek genomen.

 

NRC

Tot onze verassing lazen we een week later in NRC een artikel waar Helena als enige van de aki presentatie uitgelicht werd. Dit sterkt ons in de gedachte dat we een juiste keuze hebben gemaakt.

 

Website

www.helenahoogenraad.nl