HeArtfund helpt echt!

  De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD  Hengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
Klik voor een vergroting & meer foto's

De Heartfunders tot nu toe!

HeArtfund heeft de volgende beeldend kunstenaars ondersteund van wie er meerdere de weg naar een relatief succesvol kunstenaarschap hebben gevonden:

2022-2023: Sophie van Binsbergen

Voor de jury was het moeilijk om een keuze te maken op basis van de verschillende criteria. corona heeft bij veel AKI/Artez studenten een rol gespeeld bij hun ontwikkeling, vooral door het gemis aan direct contact met de docenten.

Jurylid Remco Dikken: "Als Theo Wolvecamp deel had uitgemaakt van de jury, dan zou hij voor Sophie gekozen hebben".

Meer over HeArtfunder Sophie van BInsbergen»

2021-2022: Roman Knol

De HeArtfund commissie heeft de preview van de eindexamenkandidaten van de Aki Final bezocht. In de categorie Fine Art Painting, waar wij onze kandidaat uit moeten selecteren, waren 7 schilders te beoordelen. De werken waren zeer divers, maar onafhankelijk van elkaar kwamen de com-missieleden unaniem tot dezelfde keuze. Niet eer-der waren we zo resoluut en overtuigend in ons besluit.
De keuze is gevallen op Roman Knol. Hij is Duitser, woont in Nordhorn en is 27 jaar.
Meer over HeArtfunder Roman Knol»

2020-2021: Thijs Segers

De dit jaar afgestudeerde beeldend kunstenaar van de schilderafdeling aan de Aki/ArtEZ, Thijs Segers heeft het stimuleringsfonds HeArtfund van Stichting HeArtpool toegekend gekregen. De beurs die jaarlijks wordt toegekend is dertien jaar geleden in het leven geroepen en heeft al veel jonge kunstenaars ondersteund bij hun eerste stap naar zelfstandig ondernemerschap als beeldend kunstenaar.
Meer over HeArtfunder Thijs Segers »

 


2018-2019: Liesbeth Piena

Na een jaar dat er geen van de afgestudeerden van de schilderafdeling van de AKI ArteEZ voldeed aan de criteria van de selectiecommissie was er dit jaar weer een boeiende lichting. De commissie was het na kort beraad unaniem met elkaar eens. Zij was bijzonder gecharmeerd van de grafische benadering en kleurgebruik van het werk van Liesbeth.
Meer over HeArtfunder Liesbeth Piena »

 

2016-2017: Nancy de Graaf

De commissie van het HeArtfund, bestaande uit Jet van der Sluis, Remco Dikken en Jan Noltes, hebben de tentoonstelling van de AKI fine Art Painting afdeling bekeken en na ampel beraad unaniem gekozen voor Nancy de Graaf als 'HeArtfunder 2016-2017'. In het oog springen haar krachtige kleurrijke schilderijen van groot formaat en daarnaast de kleine aquarel studies.
Meer over HeArtfunder Nancy de Graaf »

 

2015-2016: Helena Hoogenraad

Zowel de tentoonstelling in het schooltje in Twekkelo als de eindexamententoonstelling van de schilderafdeling van de AKI is bezocht door de selectiecommissie (Jet van der Sluis, Remco Dikken en Jan Noltes) om een nieuwe HeArtfund kunstenaar te selecteren.  
Ondanks het grote aanbod van 17 schilders was de keuze moeilijk en bleven bij de eerste visitatie slechts 2 kunstenaars over. Na het bekijken van de websites en een week later de presentatie bij de AKI zelf, waar meer werk te beoordelen was, viel de keuze unaniem op Helena Hoogenraad.
De in Maastricht geboren kunstenares is bijzonder verguld met de toekenning.
Meer over HeArtfunder Helena Hoogenraad »

 

2014-2015: Jan Bilitewski

De eerste week van juli was de eindpresentatie van de aki studenten. Het moment voor de commissie (Jet v/d Sluis, Sam Samiee en Jan Noltes) om de Heartfund kunstenaar 2014-2015 te kiezen. Onafhankelijk van elkaar en unaniem viel de keuze op Jan Bilitewski. 
Meer over HeArtfunder Jan Bilitewski »

 

2013-2014 Sam Samiée

De selectiecommissie 2013, bestaande uit Jet van der Sluis, Henk Lassche en Jan Noltes hebben dit jaar Sam Samiee gekozen voor het HeArtfund van de stichting HeArtpool.
Meer over HeArtfunder Sam Samiée »

 

2012-2013 Maarten van Aken

De hoge kwaliteit van zijn productie van het afgelopen jaar vormt een overtuigend bewijs van het feit dat hij de gelegenheid om zijn talent verder te laten rijpen met beide handen en met hart en ziel heeft aangegrepen. Maarten van Aken heeft de steun van Heartfund meer dan verdiend.
Meer over HeArtfunder Maarten van Aken »

 

2011-2012 Vincent Vreeke

Bij het schilderen en tekenen wordt Vincent Vreeke geïnspireerd door ritmes, zoals je die kunt vinden in de muziek of de natuur. In zijn schilderijen zie je deze interesses terug. In wat vroegere werken refereert hij letterlijk naar de muzikant als pianist of bassist. Hij bespeelt het kleurenpalet met een sterk gevoel voor kleurharmonie en een expressief ritmische dynamiek. 
Meer over HeArtfunder Vincent Vreeke »

 

2010-2011 Refika Dux

Refika Düx heeft in 2010 de schildersbeurs van HeArtfund gewonnen, en 31 juli 2011 opende AkkuH, Aktuele Kunst Hengelo, de deuren voor haar solotentoonstelling. Gedurende haar studie aan ArtEZ/AKI schilderde ze vooral figuratief, maar tijdens het jaar in het gast-atelier van AkkuH heeft ze een grote ontwikkeling doorgemaakt.
Meer over HeArtfunder Refika Dux »

 

2009-2010 Hanan Klei

Het werk van Hanan Klei kun je zien als een verzet tegen het keurslijf van gefixeerde begrippen en ideeën van onze wereld. Zij vergelijkt het maken van een schilderij met het schrijven van een muzikale compositie en wordt geïnspireerd door de experimentele stromingen uit de “pop” muziek. Hierin wordt ruis niet gehoord als herrie maar als een onderdeel van muziek net als klassieke zang dat is. Op deze manier wordt er niets buitengesloten maar elke vorm, kleur, beweging, omarmd om tot een krachtig beeld te komen.
Meer over HeArtfunder Hanan Klei »

 

2008-2009 Omar Koubaa

Het werk is een visuele en mentale reis. De handelingen hebben deel aan een eigen geschiedenis. Het is een deel hebben aan een gebeuren dat het zelf aan alle kanten te buiten gaat. Wat we zien is een in ieder ogenblik opnieuw beginnen. Het is een toe- eigenen en weer loslaten.
Een volgen van sporen en stemmen in een verschuivende ruimte
waarin steeds een nieuw perspectief verschijnt.
Meer over HeArtfunder Omar Koubaa »

 

2007-2008 Remco Dikken

Remco Dikken heeft in 2007 is als eerste schilder gekozen voor de schildersbeurs HeArtfund. In juni 2008 opende de kunstzaal AkkuH, Aktuele kunst Hengelo, de deuren voor zijn solotentoonstelling.
Meer over HeArtfunder Remco Dikken »