Een fonds ter ondersteuning van jonge, pas afgestudeerde beeldende kunstenaars.

  De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Drienerstraat 35
  • T 074 250 81 11
  •  
  • Postbus 151
  • 7550 AD Hengelo
  • T 074 249 10 10
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
Klik voor een vergroting & meer foto's

HeArtfund: Juryleden

Jet van der Sluis & Henk Lassche

Jet van der Sluis

Jet: “In het Friesland van mijn jeugd was beeldende kunst een schaars goed. Tijdens vakanties zagen we wel veel kerken en musea, maar ja, dan lokte buiten toch altijd het strand of een zwembad. Tot mijn eindexamen heb ik tekenen en kunstgeschiedenis gehad en in het kader van wat inmiddels beeldende vorming heet, maakten we met de examenklas een uitstapje naar de beeldentuin van het Kröller-Müller. Ik was ter plekke verkocht! Voor mijn praktische vader was een studie kunstgeschiedenis duidelijk een brug te ver, waardoor ik uiteindelijk voor Nederlands koos. Na jaren met veel plezier voor de klas gestaan te hebben, begon het toch weer te kriebelen: in 1997 ben ik in Utrecht alsnog kunstgeschiedenis gaan studeren. Sinds mijn afstuderen in 2001 publiceer ik regelmatig over de meest uiteenlopende kunstzaken. Ruimtelijke kunst is me altijd blijven boeien.”

 

Henk Lassche

Henk Lassche geboren in Zwartsluis, kunstenaar, woont en werkt in Hengelo. Henk Lassche koos vrij laat voor het kunstenaarschap. Na zijn opleiding aan de academies maakte hij in 1987 in de Hengelose Kunstzaal zijn debuut. Lassche schildert expressieve composities, met dik opgebrachte verflagen, waarin heldere tinten geel, blauw en rood domineren. Zijn schilderijen worden gekenmerkt door een abstractie, die geworteld is in het landschap. Soms suggereren brede verfbanen een horizon of een doorkijkje op een korenveld of een watervlakte. Een belangrijke inspiratiebron voor Lassche is het landschap rond zijn geboorteplaats Zwartsluis in Noord-West Overijssel. 
Hij staat bekend als de schilder, die in zijn krachtige geabstraheerde schilderijen, de essentie van het Hollandse landschap weet te vangen. Met zijn expressieve gelaagde olieverfschilderijen weet hij als geen ander het Hollandse gevoel van wad, water- en polderland weer te geven.