Een fonds ter ondersteuning van jonge, pas afgestudeerde beeldende kunstenaars.

  De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
Klik voor een vergroting & meer foto's

HeArtfund: Juryleden

Jet van der Sluis, Remco Dikken & Jan Noltes

Jet van der Sluis

Jet: “In het Friesland van mijn jeugd was beeldende kunst een schaars goed. Tijdens vakanties zagen we wel veel kerken en musea, maar ja, dan lokte buiten toch altijd het strand of een zwembad. Tot mijn eindexamen heb ik tekenen en kunstgeschiedenis gehad en in het kader van wat inmiddels beeldende vorming heet, maakten we met de examenklas een uitstapje naar de beeldentuin van het Kröller-Müller. Ik was ter plekke verkocht! Voor mijn praktische vader was een studie kunstgeschiedenis duidelijk een brug te ver, waardoor ik uiteindelijk voor Nederlands koos. Na jaren met veel plezier voor de klas gestaan te hebben, begon het toch weer te kriebelen: in 1997 ben ik in Utrecht alsnog kunstgeschiedenis gaan studeren. Sinds mijn afstuderen in 2001 publiceer ik regelmatig over de meest uiteenlopende kunstzaken. Ruimtelijke kunst is me altijd blijven boeien.”

 

Remco Dikken

Remco Dikken geboren in Hengelo is in 2007 als eerste schilder gekozen voor de schildersbeurs HeArtfund. Hij genoot zijn opleiding aan de Constantijn Huygens academie voor beeldende kunst en vormgeving in Kampen en de AKI in Enschede.

Jan Noltes

Jan Noltes zet zich al jarenlang in voor de cultuur en de kunst in de regio Twente en voor Hengelo in het bijzonder. Hij is tot januari 2021 voorzitter van HeArtpool en heeft de afgelopen jaren aan de wieg gestaan van veel kunstprojecten in Hengelo.