Jaarlijkse bijdrage

  De jaarlijkse bijdrage bedraagt 1000 euro per deelnemer (inclusief partner). Zowel voor particulieren als voor ondernemers is dit bedrag fiscaal aftrekbaar (HeArtpool is voor de fiscus een ANBI-instelling). Van het totale bedrag wordt ongeveer 1/9 deel besteed aan activiteiten voor de deelnemers en 8/9 deel aan openbare

  culturele activiteiten. De gemeente Hengelo ondersteunt de stichting met een jaarlijkse bijdrage.

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Drienerstraat 35
  • T 074 250 81 11
  •  
  • Postbus 151
  • 7550 AD Hengelo
  • T 074 249 10 10
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
Klik voor een vergroting & meer foto's

Organisatie Stichting HeArtpool

Eind 1996 leidde een particulier initiatief tot notariële oprichting van Stichting HeArtpool (Heart: een samentrekking van ‘Hengelo’ en ‘Art’) op 3 februari 1997. Het aantal deelnemers is gelimiteerd tot zevenenzestig.

Dit aantal is gelijk aan de leeftijd van de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale Cobra-groep in 1948.

Bestuur Stichting HeArtpool

Jan Noltes, Voorzitter

Anneke Bollen, Secretaris
Wanneer je HeArtpool steunt, help je veel kunstenaars voort. En je krijgt er veel voor terug: lezingen, uitstapjes, tentoonstellingen, gelijkgestemden, maar vooral een andere kijk op de wereld. Je relativeert de dingen.

Wyneke Pauw, Penningmeester

Hans de Gruil, Lid
Voor HeArtpool maakte Hans de Gruil drie fraaie kunstroutes door Hengelo. "Vaak valt het mensen helemaal niet op hoeveel kunst er in hun directe omgeving staat, totdat ze door zo'n boekje met een wandel- of fietsroute zich bewust worden van de kunstwerken.

Het bestuur wordt voor diverse activiteiten ondersteund door een aantal commissies:

Programmacommissie

Deze groep bereidt de verschillende activiteiten voor de deelnemers voor, bijvoorbeeld de lezingen. Hans de Gruil, Gonda Steffens, Pieter Meertens, Trees Poutsma, Gerry Wintermans.

Educatiecommissie

De educatiecommissie zoekt verbanden tussen relevante HeArtpoolactivitieten en het onderwijs en vraagt daarbij de medewerking van de scholen, bijvoorbeeld "Achter de basiliek-literair". Anneke Bollen, vacature. adviseur: Lowie Gilissen.

Websitegroep

Structuur, vormgeving en inhoud van de website zijn de hoofdtaken van deze groep. Anneke Bollen, Frank Kerckhaert, Marcel Kistemaker, Wil Kuipers.

Deelnemerswerving

Deze commissie zet zich in voor de werving van nieuwe deelnemers tot een maximuim van 67. Jan Noltes, Leonie Beijen, Friedus Jonkman. Commissie financien Wyneke Pauw, Commissie "HeArtgallery" De Stichting HeArtpool wil zich inzetten voor een tentoonstellingsruimte voor moderne beeldende kunst en verwante activiteiten in Hengelo. Tevens is ze bereid om binnen dat kader de voormalige kunstuitleen te beheren.

De HeArtGallery is in 2016 gerealiseerd, zie www.heartgallery.info