Wolvecampprijs

  Theo Wolvecamp werd de inspirator voor de initiatiefnemers van HeArtpool. De nieuw opgerichte stichting stelde, als een van hun eerste activiteiten, een tot de verbeelding sprekende 2-jaarlijkse schildersprijs in: de Wolvecampprijs. Een prijs van nationale allure.

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
Klik voor een vergroting & meer foto's

HeArtpool en Wolvecamp

Dat de Stichting HeArtpool in 1997 werd opgericht kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Door de sterke groei die Hengelo doormaakte door toedoen van industriëlen zoals STORK c.s. , ontwikkelde zich ook een opvallend energiek cultureel leven in Hengelo.

Ondernemers à la Stork stimuleerden die culturele belangstelling enorm en gaven zo de aanzet tot een bloeiend kunst- en cultuurklimaat in Hengelo, wat zich relatief sterker ontwikkelde dan elders binnen de Twentse regio. Het paste ook goed in en bij de zich ontplooiende stad. Er ontstond al vrij snel (rond 1949) in de zich ontwikkelende stad een Kunstcentrum Hengelo en de Hengelose Kunstzaal.

Er bestond dus een gunstige voedingsbodem voor een initiatief als HeArtpool, ook omdat de stad Hengelo een behoorlijk track-record had opgebouwd betreffende kwalitatief hoogstaande professionele schilders die in de stad leefden en werkten.

De kroon op het gebied van de beeldende kunst wordt daarbinnen gespannen door de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale COBRA-groep in 1948.