De Wolvecampprijs

De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.

Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

 
Stimulans en waardering
De Wolvecampprijs is bedoeld als oeuvre-/ stimuleringsprijs voor schilders tot veertig jaar, die minimaal vijf jaar woonachtig zijn in Nederland.
De prijs dient ter stimulering van de schilderkunst in Nederland; het is een middel om de laureaat nationaal en ook internationaal onder de aandacht te brengen.
 
De prijs

De prijs bestaat uit:
  • een geldbedrag van € 18.500
  • een solotentoonstelling in Hengelo
  • een bijdrage van € 10.000 aan een monografie

 

 

De Wolvecampprijs wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van Stichting HeArtpool en een structurele bijdrage van de gemeente Hengelo.

 

 

 

 
Op de website van de stichting HeArtpool wordt een tijdgebonden beeld van de kunstenaar vermeld; die van de periode rondom de Wolvecampprijs i.c. de solotentoonstelling. Na verloop van tijd dus een stukje geschiedenis. Voor de ontwikkeling van de kunstenaar na de Wolvecamprijs, verwijzen wij graag naar diverse websites.

 

 

 

   

 

De jury

Stichting HeArtpool zoekt voor elke jury een nationale / internationale voorzitter. Deze benoemt zelf drie juryleden om genomineerden voor te dragen en de laureaat te kiezen.

Monument_vogel_web.jpg

De winnaar van de voorafgaande prijs is tevens jurylid.