HeArtfund helpt echt!

  De Wolvecampprijs

  De Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, is het landelijk bekende initiatief en wordt ook al sinds de oprichting door HeArtpool georganiseerd.
  Stichting HeArtpool heeft de prijs ingesteld als eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen in Hengelo en mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep in 1948.

  Meer informatie >

   

  • Administratie / Secretariaat:
  • Deldenerstraat 105
  • 7551 AD ┬áHengelo
  •  
  • E info@heartpool.nl
  • IBAN NL38RABO0397520018
Klik voor een vergroting & meer foto's

HeArtfunder 2012-2013

Maarten van Aken

“De bescheiden en bedachtzame laureaat van de HeArtfundbeurs 2012 is een schilder “pur sang”, al was het een worsteling om dat aan zichzelf toe te geven. Maarten van Aken kwam aanvankelijk naar Twente om Industrieel Ontwerp te studeren aan de UT. Vanaf zijn tweede jaar aan de UT combineerde hij de avondopleiding aan de kunstacedemie ArteZ met zijn bachelor, maar in het derde kaar van zijn academische studie kon hij de motivatie voor de universiteit niet meer opbrengen. De combinatie ervoer hij als halfslachtig en hij besefte dat het nooit echt iets zou worden met de kunst als hij er niet vol voor zou gaan. In 2008 begon hij daarom met overtuiging aan de dagopleiding van AKI/ArtEZ, waar hij genoot van alle aangeboden kunstdisciplines in het oriëntatiejaar. Tekenen was een oude liefde, maar ook het vak fotografie had zijn warme belangstelling. Hij twijfelde tussen de disciplines Beeldhouwen en Schilderen, maar koos uiteindelijk toch voor het laatste, omdat hij voelde dat daar zijn hart lag. Het is duidelijk dat Maarten een onmiskenbaar schilderstalent is en dat hij boordevol iedeeën zit. De hoge kwaliteit van zijn productie van het afgelopen jaar vormt een overtuigend bewijs van het feit dat hij de gelegenheid om zijn talent verder te laten rijpen met beide handen en met hart en ziel heeft aangegrepen. Maarten van Aken heeft de steun van Heartfund meer dan verdiend. Onthoud de naam! “ Jet van der Sluis "Maarten van Aken, schilder" Publicatie HeArtfund

 

Biografie

1985: Lelystad, woont en werkt in Enschede

Opleiding

2008 - 2012: AKI/ArtEZ Enschede Nederland Industrieel Ontwerp

2005 - 2008: Universiteit Twente, Enschede Nederland (niet afgemaakt)

2012: Buning Brongersprijs

Publicaties

2013: Publicatie HeArtfund uitgegeven bij tentoonstelling

2012: Catalogus Buning Brongers Prijzen 2012

 

“Ik kan niet schilderen zonder muziek. Ik durf te beweren dat ik het zonder die muziek niet zou redden in deze wereld, waar het monetaire systeem zijn hoogtepunt bereikt lijkt te hebben. Muziek toont me dat het ook anders kan en ik probeer dan ook vanuit die instelling zelf te werk te gaan. In ieder schilderij zit wel een sterk gevoel van muziek.”
Maarten van Aken

 

Website

www.maartenvanaken.nl