Heartshop

2005

Onder de naam ‘HeArtshop, kunst cash & carry’, is Stichting HeArtpool begin april met een uniek winkelconcept in de Brink 198 in Hengelo gestart. De stichting kreeg van eigenaar Corio ‘van de Brink’ de voormalige ruimte van Prénatal voor een schappelijke huurprijs ter beschikking. De stichting heeft vervolgens alle in Hengelo ingeschreven beeldende kunstenaars uitgenodigd om werk ter verkoop aan te bieden. 50 kunstenaars gaven gehoor aan deze uitdaging. Een overweldigende respons. De winkelruimte groot 300 vierkante meter, was onderverdeeld in segmenten van één vierkante meter. Elke kunstenaar mocht één vierkante meter daarvan naar eigen inzicht invullen om het werk zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen van het publiek. De opbrengst van het verkochte kwam volledig toe aan de kunstenaar. De kosten voor de organisatie en realisatie waren voor rekening van stichting HeArtpool. Daarnaast hebben een aantal leden extra middelen ter beschikking gesteld zoals vloerbedekking, een kassa, verlichting en een verkoopbalie.

Opening en openingstijden

Donderdag 21 april zal de winkel officieel geopend worden door de wethouder van Economische Zaken en Cultuur dhr. G. ter Ellen.

De openingstijden zijn woensdag van 12.00 tot 18.00 uur, donderdagavond van 17.00 tot 21.00 uur en op zaterdag de gehele dag. 

De verkoop start op zaterdag 23 april om 10.00 uur. De winkel werd bemand door deelnemers van HeArtpool en deelnemende kunstenaars.

 
 
Enthousiast ontvangen
Het publiek reageerde in alle opzichten positief op dit initiatief. Het gaf ze de gelegenheid om op een laag drempelige wijze kennis te maken met werk van Hengelose kunstenaars. Daarnaast gaf de winkel de kunstenaars de gelegenheid om nader met elkaar en het publiek kennis te maken.
Resultaat

Stichting HeArtpool initiatiefnemer en organisator van HeArtshop, een cash & carry formule waarbij handzame, niet te zware en betaalbare kunst van Hengelose kunstenaars wordt aangeboden aan het publiek sluit zaterdag 4 juni haar deuren. Tot nu toe bezochten ruim 4.000 mensen de winkel. Dat het niet bij kijken bleef blijkt uit het feit dat ruim 100 kunstwerken in uiteenlopende prijsklassen werden verkocht voor een totaalbedrag van € 4.745,00.

 

Vervolg

Ondanks het verzoek van vele kunstenaars om het project te verlengen heeft stichting HeArtpool toch besloten om, zoals vooraf afgesproken, het project te beëindigen.
Gezien het succes neemt stichting HeArtpool in overweging om na de zomervakantie het project te vervolgen met werk van andere, niet Hengelose kunstenaars. De beslissing hierover zal binnenkort genomen worden. Eigenaar Corio is ook in tweede termijn genegen om de ruimte voor een schappelijke huurprijs ter beschikking te stellen.

Helaas (nog) geen beeld materiaal