Jury Wolvecampprijs 2014

Het is René Pingen als voorzitter van de Jury 2014 gelukt om een krachtig gezelschap juryleden om zich heen te verzamelen. Hierbij enige achtergrondinformatie over de nieuwe juryleden.
 
Lucette ter Borg (Amsterdam, 1962) is schrijfster, essayiste en redactrice.
Als directeur van Cinema Zuid, werkt Lucette ter Borg momenteel aan- een film - , installatie - kunst en video - tentoonstelling in 4 forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam; “militaire fictie” zoals ze het zelf noemt. Deze zal worden gehouden in de zomer van 2015.
In 2012 en 2013 heeft ze samen met haar co-regisseur Sacha Bronwasser het korte filmprogramma 'Modern Times ' samengesteld , zes punten van de moderniteit en haar valkuilen . Dit programma had elke twee maanden een première in EYE Amsterdam en reisde naar meer dan 30 musea in Nederland en in het buitenland .
De eerste roman van Lucette ter Borg was ‘Het cadeau uit Berlijn’ en werd gepubliceerd in 2004. De roman werd in 2005 bekroond met de Nationale Debuutprijs , en werd genomineerd voor de Vrouw & Cultuur Award. Vertalingen volgden in het Engels en Duits. Haar tweede roman ‘Valkruid’ werd gepubliceerd in 2011 en is vertaald in het Duits. “Ik ben langzaam beginnen te werken aan mijn derde roman die zal worden gesitueerd in de 16e eeuw” .
Lucette ter Borg studeerde slavische talen en historische pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Op 1 juni 2004 werd ze kunstredactrice bij het opinieweekblad Vrij Nederland. Ze is nu kunst - criticus voor NRC Handelsblad en schrijft voor deze krant op regelmatige basis over hedendaagse kunst.
 

Maurice van Valen, verzamelaar moderne kunst. 

Hij is lid van de praktijkgroepen Corporate & Commercial en Mergers & Acquisitions en is met name actief in de nationale en internationale adviespraktijk.
Maurice is gespecialiseerd in ondernemingsrecht in brede zin, met een focus op binnenlandse en grensoverschrijdende fusie- en overnames, private equity en joint ventures. Daarnaast heeft hij uitgebreide ervaring op het gebied van het vennootschapsrecht, reorganisaties en commerciële contracten.

Maurice geeft sinds oktober 2010 leiding aan de Eindhovense vestiging van HVG en werkt regelmatig vanuit de Amsterdamse vestiging om zijn cliënten in de Randstad te bedienen. Hij heeft ruime internationale ervaring. Zo werkte hij van 2002 tot 2004 in de fusie- en overnamepraktijk van Stibbe in New York en van 2007 tot 2010 bemande hij de ondernemingsrecht desk van de Londense vestiging van Houthoff Buruma. Maurice is afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en Southern Methodist University in Dallas, Texas.
 

Colin Huizing heeft zijn opleiding genoten aan de Universiteit van Groningen en is gestart als curator/organisator van de tentoontenstelling "Dialoog" bij het Grafisch ontwerpmuseum Breda (nu: Museum Of The Image-MOTI), waar hij vervolgens curator hedendaagse expoities werd. Tevens was hij in 2008 coördinator bij de tentoonstelling “De Samaritaan, barmhartigheid nu”, georganiseerd door de Protestantse diaconie in Amsterdam.

Zijn huidige werkgever is het Stedelijk Museum Schiedam. Hij is daar senior conservator.

 

Aukje Koks, Laureaat Wolvecampprijs 2012.

 

zie ook:

VPRO De Avonden, Wim Noordhoek loopt met Aukje Koks langs haar werk.

(19-05-2012).