Remco Dikken

HeArtfund 2007-2008

Remco Dikken heeft in 2007 is als eerste schilder gekozen voor de schildersbeurs HeArtfund. In juni 2008 opende de kunstzaal AkkuH, Aktuele kunst Hengelo, de deuren voor zijn solotentoonstelling.
Zoektocht naar een beeld
Remco Dikken: “. Vormen herhalen om het eigen te maken. Reactie van het materiaal. En wanneer is het dan af? Het niet dicht willen schilderen. Troebelheid, daar draait het om. Dat je door kan blijven kijken en nieuwe dingen ontdekt. Het gaat om het schilderen, het kijken en het ontdekken. En dan komt het gevoel dat het je pakt, soms niet gelijk maar na dagen kijken zonder het aangeraakt te hebben. Het speelse van een tekening op willen zoeken met verf. Daar zit ik met mijn neus bovenop. Zo zie ik hoe de verf over het doek beweegt en in elkaar vloeit. Dat stuur ik in mijn richting.”
Over het werk
                    

De schilderijen en tekeningen van Remco Dikken laten een voorkeur voor het alledaagse zien, voor onderwerpen uit zijn directe omgeving. Verstilde taferelen van alledaagse voorwerpen en situaties in zorgvuldig opgebouwde composities. De groepen kleine tekeningen verhouden zich tot elkaar als onderdelen van een beweging of verhaal, waaraan de kijker zelf invulling kan geven. De kunstenaar lijkt beelden ver weg en dichtbij af te wisselen. In de tekeningen is het vooral het handschrift van de lijnvoering dat het beeld bepaalt, in de schilderijen en aquarellen zijn het de, soms met een sterke contour omkaderde, kleurvlakken en de vrij eenduidige vormen. De kunstenaar weet in zijn werk duidelijke sfeerbeelden op te roepen.

Uit: AanZet

 

Biografie

1981

Hengelo ov. Woont in Borne, werkt in Hengelo.
Opleiding

2006-2007

2002-2006

 

AKI, Enschede

Constantijn Huygens academie voor beeldende kunst en
vormgeving, Kampen

Prijzen

2007

2007/2008

 

HeArtfund

Selectie Aanzet

Publicaties:

2008

 

Remco Dikken Schilder;  Publicatie HeArtfund, uitgegeven bij
de solotentoonstelling

 

 

 

Op de website van de stichting HeArtpool wordt een tijdgebonden beeld van de kunstenaar vermeld. Na verloop van tijd dus een stukje geschiedenis. Voor de ontwikkeling van de kunstenaar na de HeArtfund periode, verwijzen wij graag naar diverse websites, met name:

Website: www.remcodikken.com

 

 

undefined
 
undefined